“Werkelijk, wat n prachtig pak! Mag ik vragen wie uw kleermaker is?”


Dit soort opmerkingen hoor je helaas niet meer zo vaak. Maar 1 dag per jaar zijn er duizenden ‘distinguished gentlemen” die zich in hun beste pak hijsen en hun dassen strikken om vervolgens op hun klassieke motoren te stappen en in honderden steden wereldwijd om aandacht vragen voor prostaat kanker . Een lichtvoetige dag vol vrolijkheid en liefde, maar met een serieuze ondertoon: aandacht voor een belangrijk onderwerp.


The ‘Distinguised Gentlemen”s Ride viert deze dag de levenskunst van flamboyant leven, in combinatie met klassieke motorstyle. Wat dit inhoudt?

Denk aan: maatpakken en verse overhemden, aan zijden giletjes en strak getrimde snorren.

Meerijden: cafe racers, bobbers, flat trackers, scramblers en allerhande eigenzinnige ondefinieerbare twee-, en driewielers.

Meenemen: goede manieren, strakke gestylde baarden , gevoel voor plezier en avontuur.

Betalen: niets, meerijden is gratis. Wel vragen we je om onze goede doelen te steunen door je deelname te laten sponsoren door vrienden en familie.

In 2017 heeft de Distinguished Gentlemen’s Ride voor de derde keer plaatsgevonden in Venlo! Dus, wees solidair met alle mannen en vrouwen, en haal je pak uit de kast, maak n afspraak bij de barbier, poets je motor en maak je klaar voor editie 2018: Zondag 30 September!

Om mee te rijden moet je je registreren op www.gentlemansride.com

Klik HIER voor editie 2017 en tot ziens op zondag 30 september 2018


Toen en nu

De inspiratie voor de “Distinguished Gentlemen’s Ride” is het beeld van een zelfverzekerde eigenzinnige man op zijn klassieke motor. De eerste “Ride , in 2012, was vooral bedoeld om met gelijkgestemden een plezierige dag te hebben. Het idee sprak veel motorrijders over de hele wereld aan , en de Ride vond plaats in 64 steden. Het grote succes van deze eerste rit, bracht de organisatie op het idee om dit enthousiasme in te zetten voor inzamelen van geld ten bate van onderzoek naar mannen gezondheid.

In 2013 waren er meer dan 11.000 deelnemers in 145 steden die gezamenlijk meer dan 277.000 dollar hebben opgehaald voor onderzoek naar prostaat kanker.

In 2014 waren er meer dan 20.000 deelnemers in 257 steden verspreid over 58 landen. Dit jaar werd er meer dan 1,5 miljoen dolaar opgehaald. Het geld is verdeeld tussen stichtingen voor prostaat onderzoek in Engeland, Amerika, Canada, Nieuw Zeeland en Australie.

In 2015 is het aantal deelnemers gestegen naar 30.000, gereden in 410 steden verspreid over 79 landen. Het totaal opgebracht geld staat nu op 2,3 miljoen dollar.

In 2016 reden er meer dan 50.000 mee in 480 steden verspreid over bijna 100 landen. Men haalde bijna 3 miljoen dollar op.

Dit jaar, 2017, verwachten we meer dan 80.000 well dressed men/goed geklede mannen in meer dan 500 steden die op hun motor stappen voor hun tocht tegen de gevreesde ziekte. Doel is dit jaar om 5 miljoen dollar in te zamelen. Met elkaar gaan we de strijd aan en proberen we zoveel mogelijk geld in te zamelen voor onderzoek naar prostaat kanker. Lees HIER hoe editie 2017 is verlopen!

DGR_Oval_Trans_VENLO-groot

Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>