Pinkster-, en September-runs

“Hai Nellen”
ergens eind zeventiger jaren heb ik mijn eerste motor aangeschaft. We gingen er regelmatig met vrienden of bekenden op uit, maar vaak waren dat korte ritten en met ’n klein groepje van 3 tot 5 motoren. In ’81 werd ik besmet met het Harley virus en begin ’83 kocht ik m’n eigen Wide Glide, een 80 ci Shovel. Veel kilometers gemaakt, veel vrienden gemaakt, veel gefeest, veel motor treffen bezocht. Man, dat was een geweldige tijd! En het mooiste was eigenlijk om met een groep vrienden onderweg te zijn, naar een event of een feest, of op zondagmiddag naar ’n kroeg ergens in het zuiden of gewoon GASSEN! In de negentiger jaren werd het allemaal wat minder. Iedereen had ’t ’druk’, we hadden ’n baan, ’n gezin, ’n auto (!) en/of ’n vrouw die liep te zeiken…

Als ik dan weer ’n keertje op stap ging, dan hoorde ik af en toe die zelfde vragen: heb je die Harley nog? Rij jij ook motor? Rij je nog veel? Zullen we ’n keer ’n stukske gaan toeren? Gek genoeg leek het erop alsof die vragen steeds vaker worden gesteld naarmate we ouder werden. Of misschien zit ik me dat nu ook te verbeelden….
Hoe dan ook, ik had ondertussen zoveel gasten beloofd dat we ’n keer ’n tocht zouden maken, dat ’t gênant werd. Dus besloot ik in 2003 om een motortoertocht te organiseren. Dan kon ik iedereen uitnodigen die ik de jaren daarvoor met wat kutsmoesjes had stil gehouden en we zouden weer met vrienden ’on the road’ zijn. Tot mijn grote verbazing kwamen er bij de eerste rit in september 2003 zo’n 24 motoren en 2 trikes opdagen! Alle merken, alle types (motorrijders bedoel ik dan).
Het was zeker een geslaagde rit én de gasten die meereden kenden niet iedereen in de groep, dus je maakte soms ook nog nieuwe vrienden. Die toertochten zijn ieder jaar met Pinksteren en in September gereden, met een top van over de 40 deelnemers. Na de september-2007 rit was het even stil en pas in 2011 kwam er weer actie. In goede samenwerking met Mike van HD-Service werd een rit georganiseerd vanaf de motorzaak van Mike en Hay in Blerick. En vooral door de super gastvrije start en afsluiting bij hun motorzaak – met veel biertjes na afloop, waarna je de motor in de zaak kon stallen – werd die rit in september 2011 een succes! Er werden weer ieder jaar 2 toertochten georganiseerd met, laten we zeggen, wisselend succes. En de laatste tijd zijn die ritten allen maar beter geworden. Het zijn prachtige routes en het wordt steeds drukker.

Het enige dat we nog hopen te bereiken is dat er niet alleen Harley’s meerijden, maar dat er ook andere merken komen opdagen. Én dat we straks verkeersregelaars nodig hebben!

We gaan in ieder geval ’n paar keer per jaar met vrienden de weg op en dan draait ’t allemaal om Freedom, Friendship and Fiesta!

——————————————————————————————————————————————-

Komende editie:

Zondag 4 Juni 2017 –

Pinksterrun2017-page-001

——————————————————————————————————————————————-

Eerdere edities…

  septemberrun2015-JPG

Pinksterrun2015jpg  Septemberrun2014-JPG

pinksterrun2014-hoog-zonder  seprun2013-jpg

pinksterrunjpg SeptemberRun2012_PosterInternet

pinksterrun2012 septemberRIT_2011_150x150_p1

Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>